+381 (0)18/516-310 | +381 (0)64/889-44-44 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije održao predavanje za studente

15.05.2017.godine Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta, 15.05.2017. godine, gost predavač Dušan Knežević, zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije, održao je tribinu pod nazivom ,,Tužilac i njegova pozicija u krivičnom postupku''. 

Gospodin Dušan Knežević govorio je o brojnim izazovima i velikim odgovornostima koji stoje pred tužiocom za ratne zločine. Upoznao je studente Pravnog fakulteta sa unutrašnjom organizacijom i efikasnosti rada Tužilaštva. Bilo je reči i o načinu donošenja strategija za istragu i gonjenje ratnih zločinaca. Navedene su i neke od aktivnosti Tužilaštva za ratne zločine, koje su definisane u okviru Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina u Srbiji. Skupština Srbije bira tužioca za ratne zločine, a listu kandidata dostavlja Vlada Srbije, napominje Dušan Knežević, zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije. Izabran bude onaj kandidat koji dobije većinu glasova od 250 poslanika.
Studenti Pravnog fakulteta su imali priliku da čuju pojedinosti o radu Tužilaštva za ratne zločine i na kraju postave pitanja gospodinu Dušanu Kneževiću.

logo