+381 (0)18/516-310 | +381 (0)64/889-44-44 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Studenti Pravnog fakulteta upoznati sa izvršnim postupkom

23.05.2017.godine Novosti

Javni izvršitelj Danijel Tomašević 22.05.2017. godine održao je predavanje studentima Pravnog fakulteta na temu „Izvršni postupak“.

Tribinu je otvorio prof. dr Milorad Bejatović, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu i ukratko upoznao studente sa predavačem i tematikom koja se obrađivala tokom tribine.
Javni izvršitelj Danijel Tomašević imenovan za područje Višeg i Privrednog suda u Novom Sadu i predsednik organizacione jedinice Komore javnih izvršitelja za područje Vojvodine, tokom predavanja upoznao je studente sa izvršnim postupkom koji predstavlja postupak po kome sudovi sprovode prinudno ostvarenje potraživanja i sprovode obezbeđenje potraživanja. Studenti Pravnog fakulteta imali su priliku da saznaju nešto više o procedurama u izvršnom postupku, strankama koje se pojavljuju u postupku izvršenja, kao i sa različitim vrstama svojine nad kojima može da se sprovede izvršni postupak. Pored toga, studenti su upoznati i sa specifičnostima ovog postupka, problemima koji mogu da se pojave, kao i sa medijacijom u izvršnom postupku i to kroz brojne primere iz prakse o kojima je govorio gostujući predavač Danijel Tomašević.
Studenti su sa velikim interesovanjem učestvovali u tribini i postavljali pitanja g. Danijelu Tomaševiću.

logo