+381 (0)18/516-310 | +381 (0)64/889-44-44 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

POSETA KPZ ZABELA I VIMINACIJUMA

24.05.2023.godine Novosti

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Visokoškolske jedinice u Beogradu išli su na edukatvni izlet 16.05.2023. godine i tada su obišli Kazneno-popravni zavod u Požarevcu – Zabela i Arheološki park Viminacijum.

Uz podršku dekana Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prof. dr Milana Počuče, izlet je organizovalo osoblje VŠJ Beograd - rukovodilac doc.dr Goran Milojević, docent Nada Đuričić i asistent Milica Petrović.

Edukativni izlet počeo je obilaskom Kazneno-popravnog zavoda Požarevac - Zabela. Upravnik zavoda Dejan Novaković poželeo je posetiocima doborodošlicu, a zatim je studentima predstavljena istorija zatvora, nakon čega je usledio i obilazak tokom kojeg se osoblje zavoda trudilo da odgovori na brojna i zanimljiva pitanja studenata. Nakon kratke pauze za osveženje usledio je oblizak Arheološkog parka Viminacijum, koji se nalazi u blizini Požarevca. U pratnji vodiča studenti su videli Severnu Glavnu kapiju legijskog logora (Porta praetoria), Rimske terme, Rimski amfiteatar, Mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan, Mamut park, Domvs Scientiarvm Viminacium / Naučno istraživački i turistički centar i Zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke.

logo