+381 (0)18/516-310 | +381 (0)64/889-44-44 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

75 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima

23.02.2024.godine Novosti

Promocija publikacije Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana "75 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima" održana je u sredu, 21. februara 2024. godine u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman, doc. dr Dragana Ćorić ukazala je na značaj edukacije o ljudskim pravima, te prevod Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na više jezika ima za cilj da doprinese i omogući pripadnicima nacionalnih manjima informisanje o sadržini ovog značajnog međunarodnog dokumenta na njihovom, maternjem jeziku.

Gosti na promociji publikacije, ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, bile su prof. dr Jelena Matijašević, prodekanka za nauku i glavna urednica naučnog časopisa "Pravo-teorija i praksa" i msr Tatjana Popadić, rukovoditeljka kancelarije za master akademske studije Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

logo