+381 (0)18/516-310 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Srpsko - rusko druženje na Univerzitetu Privredna akademija i svečano potpisivanje ugovora sa Arhivom Vojvodine

04.07.2013.godine Novosti

Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu 04.07.2013. godine potpisan je ugovor o saradnji sa Arhivom Vojvodine i otvorena je izlozba Privreda Vojvodine od 1918-1945. godine uz prisustvo delegacije iz Rusije.

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu ugostio je clanove vojno-patriotskog kluba Serafimi, ucenike pravoslavnih gimnazija, vojne kadete, kao i njihove profesore na celu sa kapetanom ruske Ratne mornarice, Jurijem Aleksandrovicem, a koji su dosli u posetu Srbiji sa ciljem ucvrscivanja i jacanja rusko-srpskog prijateljstva i odnosa sa Srbijom. Gosti iz Rusije imali su priliku i da prisustvuju otvaranju izlozbe Privreda Vojvodine od 1918-1945. godine Arhiva Vojvodine koja je postavljena u amfiteatru (Prof. dr Slavko Caric) Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Na ovaj nacin zeleli smo da upoznamo nase goste sa razvojem privrede Vojvodine izmedu dva svetska rata i spojimo edukaciju sa druzenjem , izjavila je Tamara Krstic, PR menadzerka Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Prisutnim gostima obratila se prof. dr Marijana Caric predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija koja je prisutne upoznala sa istorijatom i razvojem Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Potom su se prisutnima obratili profesor Vasilis koordinator vojno- patriotskog kluba iz Moskve i doc. dr Milka Đukic direktorka Univerzitetskog zenskog rukometnog kluba Vojvodina i koordinatoka rusko- srpskog edukativno- rukometnog kampa Rastimo. Nakon toga prisutni su imali priliku da uživaju u ruskim tradicionalnim kompozicijama koje su izveli Tanja i Artur Rikov.

Prisutnima se nakon muzickog predaha obratio i direktor Arhiva Vojvodine gospodin Branimir Andric, koji je prisutnima rekao nesto vise o izložbi koja je postavljena i pozvao goste iz Rusije da posete i Arhiv Vojvodine koji je pre par meseci postao institucija od nacionalnog znacaja. Nakon toga usledilo je svecano potpisivanje sporazuma o saradnji izmedu Arhiva Vojvodine i Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Univerzitet Privredna akademija je prvi i jedini privatni Univerzitet sa kojim imamo zadovoljstvo da potpisemo ugovor. "Nadamo se da ce ova saradnja biti uspesna , pre svega u oblasti izrade projekata." izjavio je Branimir Andric direktor Arhiva Vojvodine.

Na kraju su gosti iz Rusije uz znak zahvalnosti za gostoprimstvo otpevali kompoziciju "Nasa vera pravoslavna" vladike Velimirovica, nakon cega je usledilo druzenje uz muziku i posluzenje.

logo